Turističko razgledavanje prekrasnog grada Novog Sada tijekom vašeg boravka u gradu tijekom obavljanja stomatoloških zahvata, razgledajte sami ili uz pratnju turističkog vodiča

Za one koji tragaju za kulturnim blagom sa ovih prostora, na centru grada nalazi se Muzej grada Novog Sada, zatim Muzej Vojvodine, a odmah do njega je i Muzej suvremene umjetnosti. Prelijepa spomen zbirka Pavla Beljanskog i Galerija Matice Srpske, nude posjetiteljima zbirku umjetničkih djela umjetnika sa ovih prostora.
U Jevrejskoj ulici, nalazi se raskošna Sinagoga, idealno mjesto za koncerte klasične muzike, a za ljubitelje kazališta u pješačkoj zoni nalazi se i Srpsko narodno kazalište u kojem se svake godine održava jedan od najznačajnih kazališnih festivala - Sterijino pozorje.
Prilikom šetnje okolinom na samom uglu sa Zmaj Jovinom ulicom i Dunavskom ulicom nalazi se jedno od najvrednijih arhitektonskih zdanja u Novom Sadu, atraktivan i tajnovit, Vladičanski dvor. Par metara dalje je Saborna crkva i građevina u renesansnom stilu iz koje je izašao veliki broj znamenitih Srba, gimnazija Jovan Jovanović Zmaj. Na drugom kraju Zmaj Jovine ulice nalazi se trg Svetozara Miletića po kojem je Novi Sad prepoznatljiv. Na trgu ravnopravno dominiraju Gradska kuća Novog Sada i rimokatolička crkva, izgrađena u neogotskom stilu.

Na samo desetak minuta udaljenosti nalazi se Petrovaradinska tvrđava izgrađena na petrovaradinskoj stijeni, iznad desne nepristupačne obale Dunava. Petrovaradinska tvrđava je simbol Novog Sada i jedna od najočuvanijih tvrđava u Europi, koje je i izvanredno djelo barokne vojne arhitekture. Pored brojnih povijesnih spomenika, na Petrovaradinskoj tvrđavi se nalaze i Akademija umjetnosti, Muzej grada Novog Sada, ugostiteljski objekti, atelijeri novosadskih umjetnika, galerije, suvenirnice... Najveća znamenitost Petrovaradinske tvrđave su podzemne vojne galerije, komunikacijski sistem na četiri nivoa, zidan stepenasto u dužini od 16 km koje se mogu posjetiti uz pratnju vodiča.

Podno Petrovaradinske tvrđave protiče rijeka Dunav, i prelijepa Dunavska obala na kojoj se možete rekreirati, šetati ili samo sjediti i uživati u pogledu na tvrđavu. Na obali možete zaigrati besplatno i neki od kolektivnih sportova kao sto su košarka, nogomet, odbojka, tenis. Lagana šetnja dovest će vas i na najveću pjeskovitu plažu na Dunavu, poznati Štrand, centar kulturnih i sportskih dešavanja u ljetnim mjesecima. Ponosni na stari dio Novog Sada, Novosađani se trude da mu zadrže šarm, okupljaju ljude i ograniziraju poznate manifestacije kao sto su Festival uličnih svirača, Dani Brazila, Cinema city, Dani vina i mnoge druge.
Iz Dunavske ulice kroz prelijepu Zmaj Jovinu ulicu dolazite u nadaleko čuvenu ulicu Laze Telečkog, prepunu kafića i klubova u kojima druženje počinje uz jutarnju kavu i nastavlja se do kasno u noć. Ako tragate za provodom koji je vrlo popularan u ovim krajevima i želite da osjetite autentičnost ovog kraja, preporučujemo da odete u neki od obližnjih vinskih podruma koji nude provjerenu kombinaciju ukusne hrane, dobrog vina i tamburice. Na par stotina metara se prostire i najstariji i najljepši park u Novom Sadu, Dunavski park, sa jezerom, koje je omiljeno mjesto za druženje mladih Novosađana. Ako imate želju da se upoznate sa okolinom Novog Sada, gostima preporučujemo i individualne izlete sa privatnim vodičem za obilazak Fruškogorskih manastira ili Sremskih Karlovaca koji će vas sigurno kulturno obogatiti, duhovno ispuniti i nikako ostaviti ravnodušnim.